Nabídka Hledat

Při vytváření salátového dresingu přidejte do olivového oleje nejprve 1 - 2 celé oloupané stroužky česneku a nechte louhovat asi 15 až 20 minut. Česnek vytáhněte před přidáním octa do olivového oleje, aby ve vašem dechu nezůstávala pachuť česneku.

Ingredience

500 g ocásků z krevet (nebo mořských ráčků)
1 lžička Podravka přísady Středomořské
mletý černý pepř
200 ml olivového oleje
50 ml brandy
100 ml suchého bílého vína
200 g rajčat cherry
150 g sladké kukuřice
50 g rukolových nebo jiných hořkých salátových listů
50 ml vinného octa
2 stroužky česneku
3 lístky máty
citrón
sůl

Použili jsme

Podravka přísada do jídel Středomořská

Podravka přísada do jídel Středomořská

Příprava Na přípravu tohoto receptu potřebujete pouze představivost!

Středně složité 4 porce 25 min

  • 1 Krevety nebo mořské ráčky vytáhněte z mušle. Pokud jsou ve zmražené, rozmrazte je.
  • 2 Posypte je Středomořskou přísadou a mletým černým pepřem; nakapejte polovinu olivového oleje a nechte marinovat po dobu 20 minut.
  • 3 Zahřejte pánev s těžkým dnem a krevety grilujte. Nalijte brandy a zapalte.
  • 4 Jakmile budete hotovi s flambováním, přidejte bílé víno a pokrm smažte, dokud se nesníží hladina tekutiny.
  • 5 Rozkrojte cherry rajčátka na dvě části a přidejte je do salátové mísy. Slijte tekutinu a přidejte konzervovanou kukuřici a salátové listy. Promíchejte.
  • 6 Přidejte krevety a nalijte jednoduchou zálivku z olivového oleje a trochu vinného octa. V případě potřeby přidejte špetku soli.
  • 7 Pokrm zdobený plátky citrónu a lístky máty a ihned podávejte.
podravka-eshop.cz