Nabídka profil Hledat

Polenta byla kdysi považována za jídlo chudých. Dnešní gastronomie ji ale povýšila na úplně jinou úroveň. Spojila ji se surovinami, díky kterým se z ní stává specialita podávaná i v těch nejvybranějších restauracích. My vám přinášíme jednu z jejích možných variací, s rajčaty a la Provence.

Ingredience

2x 390 g krájených rajčat s bazalkou a oreganem Podravka
900 ml vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička Podravka přísady
20 g másla
200 g sýra gorgonzola
225 g instantní kukuřičné krupice (polenta)

Použili jsme

Podravka přísada do jídel

Podravka přísada do jídel

Příprava Na přípravu tohoto receptu potřebujete pouze představivost!

Středně složité 4 osob40 min

  • 1 Krájená rajčata Podravka vložte do zapékací misky, pokapejte olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 220 °C.
  • 2 Do vroucí vody dejte sůl, máslo a přimíchejte kukuřičnou krupici. Vařte za stálého míchání přibližně 2 minuty. Poté přimíchejte nakrájenou gorgonzolu.
  • 3 Uvařenou polentu nalijte do formy a nechte vychladnout.

Tip

Nakrájenou polentu můžete před podáváním ještě opéct na pánvi do zlatavé barvy.

Porce

Polentu podávejte s rajčatovou omáčkou. Talíř dozdobte listy rukoly nebo listy jiné listové zeleniny.

Sdílet s přáteli